Klaudia Baša iz 4. Tb in Marjana Zver iz 1.a-razreda sta s svojo izbrano besedo in obetajočim slogom pisanja dokazali, da spadata med najboljše mlade pisce, saj sta osvojili priznanje in nagrado na literarnem natečaju Nekoga moraš imeti rad, ki ga razpisujeta Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija in Zavod RS za šolstvo – Območna enota Murska Sobota.

Tematika natečaja se je navezovala na Minattijevo pesem Nekoga moraš imeti rad, saj prav v letošnjem letu obeležujemo 100. obletnico pesnikovega rojstva.

»Živimo v času, ki je poleg pozitivnih izkušenj in izzivov poln nesmislov in negotovosti tako na osebni kot občečloveški ravni. V ospredju je pehanje za prestiž, potrošništvo, upada upanje, da bo prevladalo  v svetu dobro, širijo se vojne,  narava vzpostavlja ravnovesje zaradi številnih zablod, priča smo drastičnim podnebnim spremembam. Ljudje postajajo medsebojno odtujeni, hkrati pa osamljeni in se izgubljajo v virtualni resničnosti«. To so dejstva, ki so bila mladim ustvarjalcem  izhodišče za razmišljanje in spodbudo k zavedanju o nujnosti  dobrih medosebnih odnosov in ljubezni do sočloveka, domovine, sveta in nenazadnje narave, saj nekoga moraš imeti rad.

Obema nagrajenkama iskreno čestitamo.

Dostopnost