V sredo, 13. 3. 2019, smo se s šolsko ekipo odpravili na tretje predtekmovanje za Tuševo zvezdico, ki ga je tokrat gostila Srednja šola za gostinstvo in turizem   Ljubljana. Našo šolo sta v kuhinji zastopala Alen Grajfoner in Anja Kociper (4.Ta), v strežbi  Mojca Raj (4.Ta),  s področja turizma pa   Eva Zver (3. Tb).

Ob prihodu smo se lahko okrepčali z jutranjo kavo in rogljički. Po  predstavitvi  njihovega šolskega zborčka  in nagovoru    ravnateljice ter  vodje tekmovanja   smo izžrebali svoja delovna mesta in vrstni red. Od vseh sedmih ekip, s katerimi smo se potegovali za zmago, smo nastopili zadnji.

Kuharja sta začela ob 11.10 s pripravo delovnega prostora. Na t. i. tržnici sta najprej izbrala živila, potrebna za pripravo zadane jedi. Sledila je  priprava jedi »Diši po Muri«, katero sta     končala v predvidenem času.   Na krožniku je bila ščukina sekanica pod mursko meglico okoliških zelišč, kateri sta dodala radgonsko penino. Zraven se je prilegla jurčkova pena s smetano. Žabji kraki po mlinarsko so bili položeni na ajdove krape, polnjene s koruzno polento. Zelenjavna priloga je bil čolniček iz čebule, polnjen s sotiranim čemažem in češnjevim paradižnikom. Simbolični prikaz reke Mure sta ustvarila s konopljinim prahom, krožnik pa popestrila z barvnim oljem.

V strežnem delu sta se tekmovalki z dovoljenjem vodje tekmovanja na tekmovališče podali ob 12.15. Najprej sta si pripravili prostor in servirno mizo, pogrnili  mizo za gosta ter oblikovali pogrinjka. Po končanih pripravljalnih delih  sta sprejeli svoja gosta ter ju popeljali skozi kulinarično dogodivščino ob reki Muri. Predstavili sta življenje starega mlinarja in njegovo sožitje z naravo. Le-to sta gosta lahko začutila   ob izvrstni hrani in izbranem prilegajočem se vinu – zlati radgonski penini Rose. V spomin sta prejela tudi spominček, ki ju bo spominjal na prijetno druženje. Po opravljenih pospravljalnih delih je bilo tekmovanje tudi uradno zaključeno.

Pred sprejeto odločitvijo in dodelitvijo točk smo opravili še razgovor s komisijo. Na razglasitvi rezultatov se je najprej predstavil   šolski band. Sledil je trenutek, ki smo ga vsi čakali. Z zelo majhnimi razlikami v točkah se s tokratno ekipo nismo uvrstili v finale.

Našo šolo  bo na finalnem tekmovanju, ki bo 10. aprila 2019, v Mariboru,  zastopala ekipa iz drugega predtekmovanjaa. Ekipo so sestavljali Anja Kociper (4.Ta), Patrik Zver (2.Ta), Mojca Raj (4.Ta) in Miša Horvat (4.Tb). Želimo jim uspešno tekmovanje.

Dostopnost