POČASTITEV DNEVA SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI TER ŽELJE OB NOVEM LETU

… Tu smo. Tu živimo Slovenci. Tu govorimo naš jezik.

Tu je naš dom. Tu je nekaj, kar nosimo s sabo,

kar nosimo v srcu.  Tu je naša domovina …

To je nekaj uvodnih verzov, s katerimi smo v torek, 24. 12. 2019, obeležili državni praznik– dan samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. decembra. Ta dan obeležujemo razglasitev rezultatov plebiscita 26. decembra 1990, na katerem je od 93 odstotkov udeleženih volivcev na vprašanje »Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« okoli 95 odstotkov odgovorilo pritrdilno, s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije.

Z recitacijami in zvoki harmonike  smo se spomnili preteklosti, na podlagi katere gradimo našo prihodnost. Počastili smo jo z zavedanjem, da smo Slovenci, da znamo braniti svojo identiteto, svoj jezik, svoj prostor, v katerem živimo, tradicionalne vrednote ter narodnostne

pravice.

Rojstvo naše sodobne Slovenije umeščamo v decembrski praznični čas. Prav v tem čarobnem času pa nas spremljajo še mnoge druge praznične podobe, kot so raznobarvne luči po mestih in vaseh, prihod Božička in dedka Mraza, novoletne zabave  ter druge praznične priložnosti.

V prednovoletnem času se ozremo nazaj in pregledamo, kaj je v iztekajočem letu bilo dobrega in kaj bi lahko še izboljšali.

Zdaj  si bomo za kratek čas odpočili od šolskih skrbi. Nekoliko bolj se bomo poglobili vase, prečistili naše misli, naredili zaključke in načrte za naprej.  Ta čas naj naše življenje napolni s toplino,  svetlobo, notranjim  mirom in novimi močmi, da bomo veselo in  pogumno stopali naprej. V šolo se vrnemo 6. januarja.

In za konec še  čestitke ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter želja, ki naj nas spremlja v prihajajočem letu:

Seštevajte srečo, odštevajte žalost, delite veselje in ljubezen in si  zaželite edino stvar, ki se z delitvijo veča, to je SREČA.

Dostopnost