V torek, 7. 7. 2020, smo se na naši šoli poslovili od letošnje generacije maturantk in maturantov. Čeprav je prireditev zaradi letošnjih posebnih razmer v zvezi s Kovid-19 potekala le v prisotnosti dijakov in profesorjev, vzdušje ni bilo nič manj slovesno. Maturantom smo izročili  maturitetna spričevala in druge nagrade, ki so jih pridobili v letošnjem šolskem letu. Štirje so prejeli knjižne nagrade za odličen uspeh, eden med njimi celo županovo petico za odličen uspeh v vseh letih srednjega šolanja.

S ponosom ugotavljamo, da je za nami še eno uspešno leto, čeprav nenavadno, z mnogimi novostmi in izzivi. Tudi dijakinje so v nagovoru in zahvali vsem zaposlenim omenile, da njihova pot  ni bila vedno lahka. Bili so polni energije in ko so bile naloge težke in naporne, so potrebovali podporo in pomoč. Zato so hvaležni vsem zaposlenim na šoli (ravnateljici, strokovnim delavcem, profesorjem in tehničnemu osebju), ki so jim pomagali in jih vodili skozi leta  izobraževanja. Poudarile so, da  bodo znanje, izkušnje in vrednote, ki so  jih dobili tukaj, skušali ohranjati  še naprej in jih deliti z ljudmi, ki jih bodo srečevali na svoji nadaljnji poti. Za njimi so nepozabna leta srednjega šolanja, v katerih se je zgodilo veliko takega, zaradi česar so vsako leto bolj čutili, da so del te šole in življenja v njej. A zdaj so prispeli do konca in hkrati do novega začetka. Vseh vezi ne bodo pretrgali, kajti nekatere so močnejše kot slovo. Ob teh besedah jim je tudi ravnateljica v imenu vseh, ki na šoli ostajamo, zaželela vse dobro in veliko osebnih in strokovnih uspehov na nadaljnji življenjski poti.

Po slovesni podelitvi maturitetnih spričeval so se dijaki skupaj s profesorji odpravili v park, kjer so zasadili drevo z oznako GENERACIJA SŠGT 2020. To jih bo vedno spominjalo na leta, ki so jih kot srednješolci preživeli v Radencih. Zasaditev je omogočilo Zdravilišče Radenci, in to že peti generaciji maturantov.

In še za konec, dragi maturantje, vsakemu izmed vas:

Postavi  se pokonci.

Odjadraj stran od pristanišča.

Ujemi veter v svoja jadra.

Raziskuj. Sanjaj. Odkrivaj.

Bodi srečen – tam, kamor odhajaš.

Janja Prašnikar Neuvirt, ravnateljica

Dostopnost