Maruša Bračko in Nik Zgazivoda, dijaka tretjega letnika Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, sta v torek, 15. 9. 2020, za dijake prvih letnikov SŠGT Radenci izvedla lokalno turistično vodenje.

Na potep so se dijaki odpravili izpred šole, od koder so se sprehodili do platoja, kjer se nahaja šest velikih kosov peščenjaka, ki predstavljajo šest prazgodovinskih obdobij.  Učni poligon je opremljen z informativno tablo, ki prikazuje razvoj Zemlje in obdobje prazgodovine.

Pot so nadaljevali v Sončni park Radenci in tamkajšnja zanimiva točka je bila vodna fontana Tri gracije, katero so postavili leta 1969 ob 100. obletnici delovanja Radenske. Dijaki so slišali  nekaj besed o samem parku in poiskali majhnega palčka, skritega v bližini. Sledi pot do zdravilnega vrelca Radenske, ki ga je po naključju odkril Karl Henn, študent medicine na Dunaju. Tik ob zdravilnem vrelcu se nahaja tudi hotel Radin, katerega so si ogledali od zunaj. Pot so nadaljevali naprej  do Kapele Sv. Ane, prav tako pa so se ustavili tudi pred občinsko zgradbo ter  krajevno knjižnico, od koder so videli vrh zvonika Cerkve Sv. Cirila in Metoda. Le-ta slovi po svojem modernem načinu gradnje in notranjem ambientu. Na tej točki se je voden ogled Radencev zaključil, dijaki 1. letnikov pa so o kraju svojega šolanja gotovo spoznali kaj novega. To je bil tudi namen, saj se dijaki  zavedajo, da so prav mladi ambasadorji in promotorji šole in lokalnega okolja.

Dostopnost