V času pred prvomajskimi počitnicami smo na šoli izvedli kar dve tekmovanji, in sicer v znanju materinščine in matematike. 

V torek, 13. 4. 2021, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje z naslovom: SLOVENIJA, VSE NAJBOLJŠE.

Državna komisija za tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje je oblikovala naslov tekmovanja in izbrala besedila za šolsko leto 2020/2021, ki so bila podlaga za preverjanje bralne zmožnosti ter zmožnosti pisanja besedil, povezanih z izbranimi književnimi teksti ter priporočeno dodatno literaturo. Tekmovanja se je udeležilo osem tekmovalk na  različnih stopnjah. Prebirale so dela Ferija Lainščka (Mislice), Veronike Simoniti (Ivana pred morjem) in Marjana Rožanca  (Ljubezen). Vse tekmovalke so dokazale, da dobro obvladajo pisano besedo, saj je v njihovih zapisih bilo moč razbrati aktualen pogled na tematiko, dobro poznavanje vsebine, ustrezen slog in jezikovno pravilnost. Vse to jim je prineslo dobre rezultate. Tri tekmovalke so dosegle bronasto Cankarjevo priznanje, in sicer Ana Kosmajer Marovič – 2.Tb, Nina Horvat – 1.a in Vanesa Baranja –  4. Pt, hkrati pa se jim je uspelo uvrstiti  na državno tekmovanje, kjer se bodo pomerile še za osvojitev srebrnega oz. zlatega Cankarjevega priznanja. 

V četrtek, 22. 4. 2021, pa je na šoli potekalo šolsko tekmovanje dijakov v znanju matematike. 

Gre za mednarodno matematično tekmovanje, kjer mladi iz več kot 30 držav sočasno rešujejo naloge na različnih stopnjah. Tekmovanja se je udeležilo 18 dijakov naše šole. Tekmovalci so se pomerili  v reševanju matematičnih nalog, ki so zastavljene na zabaven način in so  kljub zahtevnosti zelo privlačne. 

5 dijakov je doseglo bronasto priznanje, in sicer: Jan Donoša – 1.Ta, Vid Škrlec – 2.Tb, David Brumen – 5. Pt, Patricija Sračnjek – 4. Tb in Jasna Habjanič – 2.a. Vid Škrlec se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo v sredini meseca maja. 

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Dostopnost