V četrtek, 4. 11. 2021, smo se dijaki 1., 2. in 3. letnika programa SPI skupaj z ravnateljico in učiteljema praktičnega pouka strežbe oz. kuharstva v zgodnjih jutranjih urah iz Radencev odpravili proti Piranu. Med potjo smo se ustavili na postajališču Lom, kjer smo imeli 30-minutni postanek. Po postanku smo nadaljevali pot proti Piranu.

V Piranu nas je pričakala vodnica, ki nam je razkazala mestne znamenitosti, nam povedala, po čem je Piran znan in kakšno zgodovino ima. Po predstavitvi mesta smo se z ladjico odpeljali proti Sečoveljskim solinam, kjer smo si ogledali, kako so videti polja, kjer pridelujejo sol, in postopek pridobivanja soli.

Po ogledu solin nas je že čakal avtobus, saj je bil čas za kosilo. Odpravili smo se v restavracijo Idila, kjer so nam lepo postregli.

Po kosilu smo nadaljevali pot proti enemu izmed najboljših hotelov Slovenije – Hotelu Bernardin, kjer so nam o samem hotelu veliko povedali, razkazali jedilnico, teraso, sobe … Za tem so nam razkazali tudi hotel Histrion in njegovo notranjost. Po ogledu obeh hotelov so nam pripravili presenečanje in so nas pogostili s pico in limonado.

Po ogledu Portoroža in pogostitvi smo imeli malo prostega časa.

Potem smo nadaljevali pot v Izolo proti Hotelu Belvedere. Po prihodu v hotel smo se nastanili po sobah. Kasneje smo večerjali in se počasi odpravili spat.

Zjutraj smo se polni pričakovanj odpravili novim izzivom naproti. Opravili smo zajtrk in se odpravili proti Izoli, kjer nas je že čakala naša vodnica ter nam razkazala mesto, predstavila njegove znamenitosti ter njegovo zgodovino.

Po ogledu Izole smo se odpravili proti Kopru, kjer smo si skupaj z vodnico ogledali Titov trg, njegove značilnosti in njegovo zgodovino. Po ogledu in predstavitvi Kopra smo imeli prosti čas, potem pa smo se odpravili na kosilo v restavracijo Emonec.

Po odličnem kosilu smo se z avtobusom počasi odpravili proti domu. Na poti smo se ustavili na Trojanah, kjer smo imeli daljši postanek, nato pa nadaljevali pot proti Radencem, kamor smo prispeli malo po šesti uri. Ekskurzija nam je omogočila nove izkušnje in nova doživetja, v nas pa pustila prijetne spomine.

Kevin Sever, 3. a

Dostopnost