S proslavo, ki smo jo pripravili v petek, 24. 12. 2021, smo dijaki in dijakinje ter vsi zaposleni obeležili prihajajoče praznike.

Najprej smo se posvetili dnevu samostojnosti in enotnosti, državnemu prazniku v Sloveniji, ki se  praznuje 26. decembra.

Ta dan obeležujemo razglasitev rezultatov plebiscita 26. decembra 1990. 31 let mineva  od dne, ko smo ponosni in enotni glasovali za neodvisno državo. Danes je to naša domovina. Ponosni smo nanjo,  ker smo majhna država, z ljudmi, ki zmorejo veliko. Naravne lepote, lepe reke, visoke gore, širne ravnice, prelepo morje.

Velikani slovenske kulture so nas skozi stoletja opozarjali, da je domovino potrebno spoštovati. Je kot ljubezen, ki se te dotakne in za vselej ostane v srcu.

 

Srca pa so odprta tudi za vse dobre želje, ki si jih namenjamo ob prihodu novega leta. Vsi se veselimo praznikov, saj je ta  čas vselej nekaj posebnega, prežet z lepimi mislimi in toplimi besedami.

Tako so nas nastopajoči  s prijetnimi in izbranimi besedami, petjem, plesom in zvoki harmonike  pospremili praznikom naproti. Dijaki 4. Ta razreda  so pripravili sladke dobrote in tako smo še posebej občutili prihod prazničnih dni. Dijake in zaposlene je nagovorila tudi gospa ravnateljica in nam zaželela prijetne praznike in vse dobro v prihajajočem letu, moderatorke prireditve pa so najprej vsem čestitale ob dnevu samostojnosti in enotnosti, nato pa zaželele,  da bi bil čas, ki je pred nami, čim bolj miren, da bi bila zdravstvena kriza   premagana, k  čemer pa lahko vsak od nas prispeva svoj delež. 

Zaključile so z mislijo Svetlane Makarovič: 

Novo leto je nov list

v knjigi časa, bel in čist.

Nanj vam nanj napišem svoje želje:

mir, ljubezen, veselje in zdravje.

In prav zadnja želja naj se nam uresniči v čim večji meri. 

 

Dostopnost